BORULU TİP PASTÖRİZATÖR

Borulu tip pastörizatörler, gıda ve içecek endüstrisinde süt, meyve suyu, bira gibi sıvıları ısıtmak ve soğutmak için kullanılan bir proses ekipmanı türüdür. Zararlı bakterileri öldürmek ve ürünün raf ömrünü uzatmak için tasarlanmıştır.

Borulu tip pastörizatörler, sıvıyı sıcak su veya buharla çevrili uzun bir tüpten geçirerek çalışır. Sıvı, ürün tipine ve gerekliliklere bağlı olarak değişen belirli bir süre boyunca belirli bir sıcaklığa maruz bırakılır. Sıcak sıvı daha sonra bakterilerin daha fazla büyümesini önlemek için hızla soğutulur. Süt ve süt bazlı ürünleri pastörize etmek için süt endüstrisinde ve meyve suyu ve birayı pastörize etmek için meyve suyu ve bira endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca soslar ve şuruplar gibi diğer sıvı ürünlerin pastörizasyonu için de kullanılırlar. Diğer pastörizasyon yöntemlerine göre yüksek ısı transfer katsayısı, düşük kirlenme oranı ve düşük enerji tüketimi gibi çeşitli avantajları vardır. Ayrıca temizlenmesi ve bakımı nispeten kolaydır.

Firmamız ağırlıklı olarak; süt, dondurma, meyve suyu ve pastörize sıvı yumurta üretim tesisleri için Borulu Tip Pastörizasyon Sistemleri imalatı yapmaktadır. Kapasite 500 – 40.000 L/h arasında değişebilmektedir. Sıcaklık, debi, basınç gibi parametreler tam otomatik PLC kontrol sistemleriyle kontrol edilebilir. Borulu Tip Pastörizatör ihtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.